De narcose van A-Z

Voor velen is narcose een onbekende behandeling omdat dat (gelukkig) relatief weinig voorkomt, zeker in de tandheelkunde. Hieronder wordt een uitgebreid overzicht gegeven hoe zo'n behandeling van begin tot eind verloopt.

Maken van een afspraak

Vaak is het maken van een afspraak bij een tandheelkundig centrum al een 'zware bevalling'. Vaak duurt het weken voordat het daadwerkelijk aankomt op het oppakken van de telefoon. Daarom proberen we de drempel wat te verlagen door via deze site een contactaanvraag mogelijk te maken. Een van onze receptionistes zal dan met u contact opnemen om zo u van de nodige informatie te voorzien en een intake-afspraak in te plannen bij de narcose tandarts. U krijgt voordat deze afspraak plaatvindt een aantal formulieren thuisgestuurd om uw gezondheid in kaart te brengen en uw angst te scoren.

Intake

Bij het eerste consult binnen onze praktijk zult u worden ontvangen door de tandarts (Johan of Maarten). Graag willen we weten wat de reden is van uw verzoek om bij de tandarts onder narcose behandeld te worden, vaak is het diepgewortelde angst voor behandelingen in de tandartsstoel. Er wordt in kaart gebracht hoe uw gebitssituatie is door een mondonderzoek te doen en röntgenfoto's te maken. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan op maat gemaakt en met u besproken. Belangrijk hierbij zijn uw wensen, deze proberen we ,indien mogelijk, als uitgangspunt te gebruiken. Indien mogelijk wordt er een aanvraag gedaan bij uw zorgverzekeraar om de narcose vergoed te krijgen. Dit is echter zelden het geval, dus houdt u er rekening mee dat de kosten voor u zelf zijn.

Behandelplan en begroting

Na enkele dagen ontvangt u van ons een begroting voor zowel de tandheelkundige- als voor de narcosekosten. Indien u akkoord gaat met de voorgestelde behandeling stuurt u de begrotingen naar ons terug. Op het moment dat wij de stukken terug ontvangen zal er contact met u worden opgenomen om een datum te plannen. 

Beoordeling anesthesist

Voordat de narcose plaatsvindt zal de narcotiseur contact met u opnemen om uw gezondheidssituatie te bespreken en u te informeren over wat u kunt verwachten op de dag bij de narcose tandarts.

Narcosedag

Op de dag van de ingreep wordt u, samen met uw begeleider, 20 minuten voor de behandeling verwacht. De balie-assistente heet u welkom en na een kort bezoek aan de wachtkamer wordt u binnen geroepen door de anesthesiemedewerker. U wordt door de anesthesist onder narcose gebracht nadat u nog even een gesprek met de behandeld tandarts heeft gehad. Als u weer wakker wordt, wordt u begeleid naar de verkoeverkamer waar u alle tijd heeft om rustig weer bij kennis te komen. Doorgaans kunt u een half uur na de behandeling alweer naar huis. Let op: U mag niet zelf achter het stuur van een auto stappen.

Nazorg

Afhankelijk van welke behandeling wordt u vaak de volgende werkdag weer teruggezien voor nacontrole. Zoniet dan wordt er telefonisch contact met u opgenomen om te kijken of alles goed is verlopen en wordt de behandeling geevalueerd.

Vervolgafspraken

Nadat u onder narcose bent behandeld door de tandarts stopt het contact met onze praktijk absoluut niet! Wat we willen voorkomen is dat u wederom jaren niet naar de tandarts gaat zodat we na een paar jaar weer opnieuw kunnen beginnen. Regelmatige controle (doorgaans 1x per half jaar) zorgt er voor dat u binding houdt met de tandarts en maakt u zich geen zorgen: De tandartsen en mondhygienisten weten hoe ze met uw angst om moeten gaan.

Snel van je tandarts-angst af

Geen vele en landurige behandelingen om uw gebit weer op orde te brengen. Maar wel adequate nazorg en persoonlijke begeleiding om je angst te overwinnen.
Meer informatie

Meer informatie aanvragen

Vul hier uw email adres in voor onze uitgebreide brochure.

Klantervaringen

Na een aantal jaren niet bij de tandarts geweest te zijn, kwam ik terecht in Beuningen. Had via internet gezocht en de verhalen op de site van Beuningen spraken me het meest aan. Ik was dus niet de enige met angst voor de tandarts! Ik was zo zenuwachtig voor de eerste afspraak, schaamde me ook voor mijn gebit en was bang voor de reactie die ik zou krijgen. Maar ik had me druk gemaakt om niks, wat een ontzettend lieve medewerkers. Ze keken naar een oplossing en niet naar hoe het zo gekomen was. Ik ging, bevrijd van 1000 kg die op mijn schouders drukte, naar huis. Mijn gebit was niet te redden en een volledige prothes was de oplossing. Ik ben nog 2 x teruggeweest om te happen en op 23 nov ben ik onder narcose geholpen. Pijn achteraf heb ik nauwelijks gehad, een paar drukplekjes die door de tandtechnicus zo verholpen konden worden. Ik ben nu 3 1/2 week verder en ik kan weer breeduit lachen! En dat is onbetaalbaar! Het eten gaat steeds iets beter, heb me er al op ingesteld dat het wel een tijdje zal duren voordat dat helemaal goed gaat. Een afspraak maken in Beuningen is de beste beslissing die ik de afgelopen paar jaar heb gemaakt! Bedankt voor alles!

Liselore