Over de narcose behandeling

De anesthesiologen passen bij ons “intraveneuze anesthesie”, oftewel de narcose toe. Dit is eigenlijk de huidige standaard in vrijwel alle ziekenhuizen in Nederland. Het slaapmiddel wordt door middel van een infuus toegediend. Voor u betekent dit dat dit infuus wordt ingebracht in uw handpalm. En dit is dan ook meteen alles wat u zelf bewust meekrijgt. Binnen enkele tellen valt u in slaap en gaat de anesthesioloog de verdere voorbereidingen treffen voor de narcose. Hierna gaat de tandarts zijn werk doen. Tijdens de narcose wordt u continu bewaakt door de anesthesioloog en zijn medewerkers.

Als de tandarts klaar is met zijn behandeling dan wordt het infuus weer stopgezet en binnen ca. 5 minuten wordt u weer wakker uit de narcose. Van de hele behandeling hebt u dan helemaal niets meegekregen. Als u na korte tijd ( ca. 10 minuten) weer kunt opstaan, begeleiden wij u naar een speciale uitrustkamer, waar ook de anesthesioloog nog even een oogje in het zeil kan houden. Na ca. een half uur kunt u al weer naar huis. Wel adviseren wij u om nog niet zelf achter het stuur gaan te zitten. Nabezwaren komen niet of nauwelijks voor.

Snel van je tandarts-angst af

Geen vele en landurige behandelingen om uw gebit weer op orde te brengen. Maar wel adequate nazorg en persoonlijke begeleiding om je angst te overwinnen.
Meer informatie

Meer informatie aanvragen

Vul hier uw email adres in voor onze uitgebreide brochure.

Klantervaringen

"Ze kunnen me nog meer vertellen" Dat dacht ik altijd als ik verhalen las van mensen die uiteindelijk een angsttandarts hadden bezocht en daar - na behandeling - tevreden en opgelucht vandaan kwamen. Ik wilde ze wel graag geloven, maar de drempel bleef voor mij eindeloos lang te hoog. Uiteindelijk moet je erkennen dat van uitstel nooit afstel kan komen in het geval van tanden en kiezen. Je loopt na verloop van tijd volkomen voor schut en je gezondheid (zowel geestelijk als lichamelijk) heeft er ernstig onder te lijden. Sinds een aantal weken heb ik een volledige prothese, mijn gebit is onder narcose verwijderd. En nu "kan ik wat meer vertellen" Zo onbewust had ik een soort vijandbeeld ontwikkeld naar alle mensen die werkzaam zijn in de mondzorg. Krankzinnig natuurlijk, maar angst doet rare dingen met een mens. Inmiddels weet ik beter. In het Tandheelkundig Centrum Beuningen ben ik geweldig geholpen en begripvol bejegend door alle medewerkers: de dames aan de telefoon, de tandarts Johan, de protheticus Jan, de assistentes, de anesthesist (wiens naam ik ben vergeten in de zenuwen, schande). Het is echt waar, wat ze daar doen in TCB is mensen helpen. Echt helpen. Het enige dat je zelf moet doen, is bellen voor een afspraak. En durf dat maar gerust!

Anoniem